Известие

Collapse
No announcement yet.

Шумоизолация?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шумоизолация?

Колеги,наумил съм си да сложа изолация на кората под двигателя и на пластмасовият капак на самия двигател но си нямам идея каква трябва да е.Ако някой е правил нещо подобно ще се радвам да сподели.Само да вметна че в Сливен няма нито Бриколаж нито Практикер,знам че в тези магазини може да се намери нещо такова но не е опция за мен.
    Поздрави!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

И за кво?
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Аз съм правил нещо подобно
      За под декоративния капак на двигателя използвах кечета от дъното и багажника на BMW май че беше колата 1 см дебело и доста плътно . По магазините не видях подобни материи и затова се сетих , че един колега има доста боклуци от разглобени коли, пък и тези материали са относително негорими. Опаковал съм целия двигател , така че карай смело.
      AR 156 1.8 TS + LPG

Comment

Ше се повторя.

И за кво?
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

156 2,4 определено не е най-безшумния автомобил. И аз неведнъж съм си мислил за поставянето на допълнителна шумоизолация около мотора и във вратите.
          Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
          Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Ами аз например много се кефя когато дори жени забелязват че "на тая кола двигателя и не се чувал въобще" . Тихата кола прилича на нова ,модерна и скъпа такава според мен.
            След мотора и вратите се подготвих да метна и колонките централна и задна , но какво "разочарование" производителя се се беше погрижил за там ДЕБЕЛО
            Last edited by nightsurfer; d.m.y г., 19:52.
            AR 156 1.8 TS + LPG

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              И за кво?
              Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
              Ше се повторя.

И за кво?
              Както каза колегата по-горе този двигател не е от най-тихите а и съм с 63мм генерация от турбото до края и на дълъг път ми надува главата.Поне малко да обезшумя ще ми е от полза.
              Още съвети са добре дошли!

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
                Както каза колегата по-горе този двигател не е от най-тихите а и съм с 63мм генерация от турбото до края и на дълъг път ми надува главата.Поне малко да обезшумя ще ми е от полза.
                Изолацията за която и да е кола е нещо полезно след 10 години вярна служба , аз лично съм за и не съм го направил поради липса на време - както се казва на обущаря обувките са винаги скъсани .
                Ако се направи шумо измерване на която и да е кола и се ставни със същата но поне 5 години и по нова ще се види разлика - всичко старее и се износва включително и ние.
                Вече има къде по добри изолатори от момента в който е произведена колата ни .
                Като пример мой приятел също от нашите си разглоби колата и я изолира , вече не помня с какво но беше доста евтино и като се кача в неговия фиат типо е по тих дори от моята 166 .
                Колега смело и като си готов се похвали
                Време е да изхвърлим крадците в " клуба " ни !
                Член на клуба на НЕ членове на клуба на Алфа Ромео - къде отиват парите от спонспорство , такси и дарения господа от УС - даначните ще почукат на вратата Ви

Comment

Аз пък не разбрах,как с шумоизолация на мотора ще се намали шумът от генерацията. Все пак тръба на 63мм и само едно крайно гърне (предполагам че е едно) ,се слага с ясното разбиране че надува главата...
                  EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                  EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                  NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                    Аз пък не разбрах,как с шумоизолация на мотора ще се намали шумът от генерацията. Все пак тръба на 63мм и само едно крайно гърне (предполагам че е едно) ,се слага с ясното разбиране че надува главата...
                    не с права поне ако от предния собс, соф-бг не я е променил то така си беше, сложи резонатор и крайно спортно и си готов
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Както съм я взел от Владо така си е,нищо не съм променял.

Comment

Както съм я взел от Владо така си е,нищо не съм променял.
                        еми слагаш гърне и резонатор и си готов няма смисъл от права даже почне още по от рано да върви
                        ако не знаеш къде ще идеш при дидо и миро накрая на града и си готов
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колега , моята си беше много тиха.С резонатор/хубав не консерва/на мястото на катализатора и оригинално гърне.Та чак ме дразнеше.Сложих спортно гърне и ...готин звук, ама шуми.И шума идва отзад.Ако пърдиш много няма смисъл да си прайш кардиограма на сърцето.Ако нямаш добър резонатор, колкото и да обезшумяваш коша на мотора, по-тиха няма да стане.Със или без резонатор шума на мотора в коша е един и същ.Проблема е след меката връзка.Слагаш резонатор и си връщаш оригиналното гърне и ще мирясаш.Обаче ще почнеш да чуваш тампони, щанги шарнири и так дальше.И следва да търсиш мощна музика и говорители.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Колега , моята си беше много тиха.С резонатор/хубав не консерва/на мястото на катализатора и оригинално гърне.Та чак ме дразнеше.Сложих спортно гърне и ...готин звук, ама шуми.И шума идва отзад.Ако пърдиш много няма смисъл да си прайш кардиограма на сърцето.Ако нямаш добър резонатор, колкото и да обезшумяваш коша на мотора, по-тиха няма да стане.Със или без резонатор шума на мотора в коша е един и същ.Проблема е след меката връзка.Слагаш резонатор и си връщаш оригиналното гърне и ще мирясаш.Обаче ще почнеш да чуваш тампони, щанги шарнири и так дальше.И следва да търсиш мощна музика и говорители.
                            при него как да сложи ориг. гърне колега
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ми като не може оригинално, някакво друго дет да му пасва на фито.Или гъзария или сток, и двете не става.

Comment

Working...
                              X